Recept

Špíz s tuňákem a hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25094

Ingredience

50 ml Balsamico ocet
1 ks Citrony
60 g Cukr krupice
200 g Hroznové víno
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
700 g Tuňák obecný
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 075kJ
8% Sacharidy 30 g
32% Tuky 24 g
28% Sodík 558 mg
74% Bílkoviny 42 g

Špíz s tuňákem a hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Tuňáka nakrájíme na kostky o straně 4 cm a vložíme spolu s kuličkami hroznového vína do porcelánové nádoby. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vnitřek pečlivě vybereme. Vložíme do misky, do které přidáme šťávu z citrónu a olej. Směs dobře promícháme a vlijeme na tuňáka s hrozny, zamícháme a necháme hodinu v chladu odležet. Poté na grilovací jehly střídavě napichujeme tuňáka a víno. Špízy opékáme na venkovním grilu za častého obracení 7-8 minut. Dochutíme solí a pepřem.

2

Marinádu přendáme do malého rendlíku a na mírném ohni přivedeme k varu. Přidáme cukr, ocet a povaříme do doby, než cukr začne karamelizovat. Ihned odstavíme a přelijeme do servírovacích mističek.

3

Špízy rozdělíme na talíře, můžeme ozdobit plátky citrónu a strouhanou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept