Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25099

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
10 g Cukr krupice
400 g Jablka
20 g Máslo čerstvé
5 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
800 g Tuňák obecný
30 g Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
5 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 791kJ
6% Sacharidy 22 g
19% Tuky 15 g
28% Sodík 568 mg
85% Bílkoviny 48 g

Tuňák s jablky postup přípravy receptu:

1

Tuňákové steaky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na hranolky. Máslo zahřejeme v hrnci a necháme na něm zkaramelizovat cukr. Přidáme jablka, špetku šafránu, cayenský pepř, sůl, bílý pepř a lístky tymiánu. Zalijeme vínem a necháme 6-8 minut přikryté dusit. Mezitím zahřejeme na jiné pánvi olej, steaky na prudkém ohni z každé strany 3-4 minuty opečeme dozlatova a položíme na předehřáté talíře. Dušená jablka případně dochutíme a rozdělíme na talíře k rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept