Cikánská hovězí roláda

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 75gramůSlanina vepřová
    • 750gramůHovězí maso zadní
    • 75gramůHovězí výřez
    • 150gramůVepřový výřez
    • 30gramůSůl
    • 1,5gramyPepř černý mletý
    • 75gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 75gramůSalám jemný
    • 120gramůTuk
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 150gramůPaprikové lusky čerstvé
    • 900mililitrůVoda pitná
    • 275gramůCibule
    • 30gramůVejce slepičí
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme rozkrojíme na pláty a doširoka je rozklepeme.
  • 2
    Hovězí a vepřový výřez umeleme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kapii nakrájenou na kostičky, hrášek a promícháme.
  • 3
    Směsí potřeme pláty masa, na mleté maso rozložíme slaninu nakrájenou na nudličky, oloupaný salám a třetinu dávky oloupané cibule, kterou jsme nakrájeli na kolečka.
  • 4
    Maso zavineme, převážeme provázkem nebo nití, opečeme v části tuku a vyjmeme.
  • 5
    V tuku od opékání dorůžova osmažíme zbylou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme a přilijeme část vody.
  • 6
    Do základu vložíme připravené rolády a dusíme je pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplou vodou.
  • 7
    Měkké maso vyjmeme a zbavíme nití. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme prosátou mouku, osmahneme, přidáme pepř, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme.
  • 8
    Nakonec šťávu procedíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.