Žralok s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žralok s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25109 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
100 g | Cibule |
20 g | Kerblík |
50 g | Med včelí |
40 ml | Ocet vinný červený |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Žraločí steak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 622,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 940,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kerblík, Med včelí, Ocet vinný červený, Rajčata, Sůl, Žraločí steak mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Žralok s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Cibuli, česnek a chilli drobně nakrájíme a vše orestujeme na oleji. |
2 | Přidáme rajčata, ocet, med, osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě vaříme 10 minut. |
3 | Potom navrch vložíme filety a dusíme dalších 10-15 minut. Osolíme, opepříme a ihned servírujeme ozdobené kerblíkem. |