Recept

Žralok s koprovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25110

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
10 g Hořčice Dijonská
70 g Jogurt bílý
20 g Kopr čerstvý
20 g Majonéza
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
70 g Zakysaná smetana
600 g Žraločí steak

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 189kJ
1% Sacharidy 3 g
20% Tuky 15 g
33% Sodík 653 mg
59% Bílkoviny 33 g

Žralok s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Smícháme jogurt, zakysanou smetanu, majonézu, hořčici a dobře vše promícháme, přidáme kopr a ochutíme chilli omáčkou, solí a pepřem. Velmi dobře promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet, případně můžeme omáčku nechat 24 hodin v chladničce. Při podávání má mít omáčka pokojovou teplotu.

2

Žraločí steaky lehce osolíme a opepříme. Smícháme olej a citrónovou šťávu a steaky potřeme po obou stranách. Položíme je kousek od sebe do vymazané zapékací mísy a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C (pečeme asi 4 minuty na každý centimetr tloušťky masa).

3

Poté žraloka přelitého koprovou omáčkou podáváme na předehřátých talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept