Jednoduchý recept

Polévka z čerstvých rajčat s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25116

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
10 g Cukr krupice
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
10 ml Ocet vinný
3 ks Pepř černý celý
10 g Petržel kudrnka
500 g Rajčata
40 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 134kJ
10% Sacharidy 38 g
18% Tuky 14 g
11% Sodík 228 mg
11% Bílkoviny 6 g

Polévka z čerstvých rajčat s rýží postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme na čtvrtky nakrájená rajčata a nadrobno pokrájenou cibuli. Podusíme 5 minut.

2

V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku a usmažíme jíšku. Jíšku zalijeme vodou, přidáme bobkový list, celý pepř, sůl a vaříme 20 minut. Nyní přidáme prolisovaná rajčata s cibulkou z pánve, přisypeme cukr, podle chuti přilijeme ocet a vsypeme dušenou rýži. Vaříme ještě 10 minut a stáhneme z ohně.

3

Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept