Polévka z čerstvých rajčat s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z čerstvých rajčat s rýží
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25116 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 ml | Ocet vinný |
3 ks | Pepř černý celý |
10 g | Petržel kudrnka |
500 g | Rajčata |
40 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 707,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Pepř černý celý, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z čerstvých rajčat s rýží postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme na čtvrtky nakrájená rajčata a nadrobno pokrájenou cibuli. Podusíme 5 minut. |
2 | V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku a usmažíme jíšku. Jíšku zalijeme vodou, přidáme bobkový list, celý pepř, sůl a vaříme 20 minut. Nyní přidáme prolisovaná rajčata s cibulkou z pánve, přisypeme cukr, podle chuti přilijeme ocet a vsypeme dušenou rýži. Vaříme ještě 10 minut a stáhneme z ohně. |
3 | Porce polévky posypeme posekanou petrželkou. |