Zahradnická polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zahradnická polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25120 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
50 g | Houby čerstvé |
50 g | Hrášek |
50 g | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
15 g | Pažitka |
50 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 107,6mg |
Draslík | 247,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hrášek, Květák, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zahradnická polévka postup přípravy receptu:
1 | Tuto polévku vaříme ze zeleniny, kterou míváme na zahrádce. |
2 | Houby nakrájíme na plátky, mrkev na kolečka, petržel a celer na kostičky, květák na malé růžičky. |
3 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, přisypeme houby a vaříme 20 minut. Nyní přidáme pokrájenou zeleninu, vsypeme do polévky ještě hrášek a vaříme dalších 15 minut. Stáhneme z ohně a vmícháme do polévky žloutek. |
4 | Porce polévky posypeme posekanou pažitkou. |