Rybí pánev se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí pánev se smetanou
Rybí pánev se smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25129 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Chilli paprička |
20 ml | Citronová šťáva |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
250 g | Těstoviny Farfalle |
600 g | Treska aljašská |
50 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 914,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová šťáva, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí pánev se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakrájíme je na kostičky o straně asi tak 3 cm. Těstoviny uvaříme podle návodu „al dente". Z paprik odstraníme semínka a bílé vnitřní části a nakrájíme je na malé kostičky. Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme, nakrájíme je na kostičky a poprášíme bylinkami. V pánví zahřejeme olej, postupně na něm opečeme kostičky ryb obalené v hladké mouce, opečené kousky uchováváme v přikryté míse. Po opečení všech kousků ryb vylijeme olej, pánev vytřeme papírovou utěrkou a do pánve nalijeme nový olej. Nejprve za stálého míchání opékáme papriku a chilli papričku asi 3 minuty, potom přidáme kousky rajčat a další asi 2 minuty osmahneme. Nyní zeleninu osolíme, zalijeme trochou zeleninového vývaru a smetanou. Ochutíme mletým chilli podle toho, jak pikantní omáčku chceme, přidáme i 1-2 lžičky rajského protlaku. Přidáme těstoviny, promícháme a krátce prohřejeme. Nahoru položíme opečené kousky ryby a již nepromícháváme, jinak by ztratily svou křupavost. |