Mozečková rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozečková rýže
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 2513 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
0,5 ks | Telecí mozek |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 245,8mg |
Vláknina | 358,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Telecí mozek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mozečková rýže postup přípravy receptu:
1 | Telecí mozeček odblaníme a drobně nasekáme. |
2 | Jemně nasekanou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a osmahneme. |
3 | Následně přidáme očištěný mozeček, osolíme a podusíme. Podušený mozeček necháme vychladnout. |
4 | Rozehřátým máslem, které nám zbylo, pokropíme strouhanou housku, přidáme vychladlý mozeček a vejce ušlehaná v pěnu. Vše zamícháme a dle potřeby přisypeme mouku. Takto hotovou směs necháme chvilku odstát, aby nám nabobtnala houska. |
5 | Směs poté budeme protlačovat sítem do vroucí polévky a necháme 3 minuty povařit. |