Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 2513

Ingredience

1 kávová lžička Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
0,5 ks Telecí mozek
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 705kJ
1% Sacharidy 3 g
16% Tuky 12 g
10% Sodík 210 mg
19% Bílkoviny 11 g

Mozečková rýže postup přípravy receptu:

1

Telecí mozeček odblaníme a drobně nasekáme.

2

Jemně nasekanou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a osmahneme.

3

Následně přidáme očištěný mozeček, osolíme a podusíme. Podušený mozeček necháme vychladnout.

4

Rozehřátým máslem, které nám zbylo, pokropíme strouhanou housku, přidáme vychladlý mozeček a vejce ušlehaná v pěnu. Vše zamícháme a dle potřeby přisypeme mouku. Takto hotovou směs necháme chvilku odstát, aby nám nabobtnala houska.

5

Směs poté budeme protlačovat sítem do vroucí polévky a necháme 3 minuty povařit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept