Španělská rybí pánev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská rybí pánev
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25130 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
400 g | Krevety tygří - loupané |
20 ml | Martell cognac |
400 g | Mušle slávky |
50 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
350 g | Sépie |
5 g | Sůl |
300 g | Treska mražená |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 259,0mg |
Draslík | 905,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Mušle slávky, Olej stolní, Rajčata, Sépie, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Martell cognac, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Španělská rybí pánev postup přípravy receptu:
1 | V pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, opékáme, přidáme sépii nakrájenou na plátky krevety, slávky a na malé kousky nakrájenou tresku. Za častého míchaní opekáme asi 8 minut, až se slávky otevřou. Mezitím spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme rajčata a odstraníme semínka a odkrojíme části zbylé po stopce. Do pánve přidáme nadrobno nasekanou petržel, česnek, rajčata, ochutíme solí a bílým pepřem, přilijeme bílé víno a koňak a 15 minut necháme provařit, až pokrm zhoustne. Vypneme zdroj tepla a pokrm zakapeme citrónovou šťávou. |