Recept

Humr s citronovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25133

Ingredience

1 ks Citrony
1,5 kg Humr
250 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
200 ml Víno bílé
150 ml Vývar rybí
1 stroužek Česnek
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 630kJ
3% Sacharidy 11 g
74% Tuky 55 g
86% Sodík 2 g
129% Bílkoviny 73 g

Humr s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ostrouháme kůru z poloviny citrónu a uložíme ji stranou. Citrónovou kůru oloupeme, citrón nakrájíme na drobné kostičky, ze zbytků vymačkáme lžíci citrónové šťávy a uchováme ji na později. Nadrobno nakrájené šalotky a prolisovaný česnek osmahneme na 2 lžících másla, podlijeme rybím vývarem a bílým vínem a zredukujeme na čtvrtinu. Humra uvaříme a kuchyňsky upravíme, maso necháme na teplém místě. Vývar uvedeme opět do varu, postupně vmícháme metličkou kousky másla, abychom získali krémovou omáčku. Potom přidáme šťávu, kůru a kostičky citronu. Okořeníme solí a pepřem, podáváme s humrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept