Recept

Pstruh s pórkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25134
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 kávová lžička Česnek
2 ks Cibule
100 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1200 g Pstruh
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Tymián sušený
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 904 kcal
Kilojoule 3 782kJ
10% Sacharidy 35 g
65% Tuky 49 g
23% Sodík 453 mg
123% Bílkoviny 69 g

Pstruh s pórkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Očistíme pórek a pokrájíme ho na kolečka. Pstruhy omyjeme, osušíme a posolíme.

2

V kastrolu rozpustíme 2 lžíce másla, cibuli s pórkem na něm podusíme. Potom přilijeme víno a rybí vývar, okořeníme oreganem, tymiánem a ostatním kořením.

3

Vše necháme projít varem, pak do kastrolu vložíme ryby. Při nízké teplotě necháme asi 10 minut táhnout ve vývaru. Potom ryby vyjmeme a udržujeme v teple.

4

Rybí vývar svaříme na polovinu, přidáme smetanu a opět zredukujeme. Filety přelijeme omáčkou. Jako přílohu podáváme směs bílé a divoké rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept