Krupicová kolečka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicová kolečka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 25140 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Krupice dětská |
50 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 105,3mg |
Draslík | 28,8mg |
Vláknina | 155,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krupicová kolečka postup přípravy receptu:
1 | Do horkého mléka přidáme sůl, pepř, špetku muškátu a za stálého míchání zvolna přisypeme krupici. Uvaříme hustou kaši, odstavíme z plotny a vmícháme 30 g másla, rozšlehané vejce a nastrouhaný sýr (60 g). |
2 | Směs rozetřeme do výšky asi 1 cm na plech vypláchnutý vodou a necháme asi 2 hodiny chladnout. |
3 | Potom ze směsi vykrajujeme kolečka o průměru asi 4 cm a urovnáme je do pekáče vymazaného máslem. |
4 | Kolečka pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
5 | Upečená kolečka ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme. |