Recept

Bramborový gratin s matjesy a pažitkovou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25141

Ingredience

1 kg Brambory
200 g Créme fraiche
4 ks Matjesy - filet
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,091 kcal
Kilojoule 4 565kJ
12% Sacharidy 43 g
114% Tuky 86 g
7% Sodík 145 mg
70% Bílkoviny 40 g

Bramborový gratin s matjesy a pažitkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Matjesy nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vymastíme máslem. Do misky vrstvíme střídavě plátky brambor a matjesy tak, aby vrchní vrstva byly brambory.

2

Rozšleháme žloutky se smetanou, opepříme a směsí přelijeme brambory v míse. Na povrch rozdělíme zbytek másla a dáme zapéct do trouby na 60 minut.

3

Na omáčku opláchneme a osušíme bylinky, najemno je nasekáme. Creme fraiche smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Přimícháme bylinky a omáčku necháme chvíli odstát. Podáváme jako přílohu k bramborovému gratinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept