Langusta s kurkumou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Langusta s kurkumou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25147 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Ananas |
1 ks | Citrony |
5 g | Kurkuma |
1200 g | Langusta |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Med včelí |
200 g | Meruňky |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 351,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Citrony, Kurkuma, Med včelí, Meruňky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Langusta, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Langusta s kurkumou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Langusty vložíme do vřící osolené vody a 3 minuty povaříme. Necháme okapat a podélně je rozpůlíme. |
2 | Z citrónu nastrouháme kůru, vidličkou ji smícháme s rozměklým máslem. Přidáme kurkumu, sůl a pepř. Šťávu z citrónu vymačkáme a uchováme. |
3 | Poloviny langust potřeme kurkumovým máslem, vložíme je na plech, kolem nich rozložíme šunku. Pečeme 12 minut za občasného obracení šunky a přelévání šťávy přes langusty. Oloupaný ananas nakrájíme na plátky, meruňky vypeckujeme a nakrájíme na 4 díly. Nakrájené ovoce necháme zezlátnout na 20 g ochuceného másla, přidáme med. Zkaramelizovaný výpek rozředíme a uvolníme přidáním citrónové šťávy. Uchováme v teple. |
4 | Langusty rozdělíme na talíře, obložíme ovocem, šunkou a zastříkneme vypečenou šťávou. |