Slávky na červeném víně
50 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
 - 2kilogramyMušle slávky
 - 100gramůPórek
 - 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 20gramůPažitka
 - 500mililitrůVoda pitná
 - 20mililitrůOcet vinný
 - 1kusBobkový list
 - 2kusyHřebíček
 - 5gramůKmín celý
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 250mililitrůVíno červené
 - 40gramůPetržel - nať
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slávky kuchyňsky připravíme. Do hrnce dáme oloupanou cibuli, na 1 cm široká kolečka nakrájený pórek, vodu, vinný ocet, bobkový list, hřebíček a kmín. Vývar uvedeme do varu, přidáme mušle a pod pokličkou za občasného potřesení hrncem 10 minut vaříme, až se mušle otevřou. Poté otevřené mušle necháme stranou, zavřené vyhodíme, vývar zredukujeme na polovinu.
 - 2V hrnci připravíme omáčku. Zahřejeme máslo, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osolíme, dusíme asi 3 minuty, zaprášíme moukou. Osmahneme dozlatova, podlijeme procezeným vývarem a za stálého míchání 5 minut vaříme. Okořeníme pepřem a cukrem, přidáme víno a vše prohřejeme, avšak již nevaříme. Omáčku posypeme nadrobno nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme.
 - 3Každý stolující otevře mušli, uvolní jinou lasturou masíčko, které poté v lastuře zakápne omáčkou a sní.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.