Slávky s řapíkatým celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky s řapíkatým celerem
Slávky s řapíkatým celerem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25152 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
100 g | Mrkev kořen |
2 kg | Mušle slávky |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
5 g | Sůl |
1000 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 46,8mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slávky s řapíkatým celerem postup přípravy receptu:
1 | Pórek a celer nakrájíme na proužky, mrkev a cibuli na kolečka, oloupaný stroužek česneku rozčtvrtíme. |
2 | Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a pórek, osmahneme, poté přidáme ještě celer, mrkev a česnek a vše orestujeme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Kuchyňsky připravené slávky uvaříme ve vývaru, až se otevřou, hrncem během varu občas lehce potřeseme. Mušle vyjmeme, zavřené vyhodíme, otevřené rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme. |