Jednoduchý recept

Slávky s řapíkatým celerem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25152

Ingredience

300 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
100 g Mrkev kořen
2 kg Mušle slávky
20 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
100 g Pórek
5 g Sůl
1000 ml Vývar rybí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 355kJ
8% Sacharidy 30 g
24% Tuky 18 g
139% Sodík 3 g
117% Bílkoviny 66 g

Slávky s řapíkatým celerem postup přípravy receptu:

1

Pórek a celer nakrájíme na proužky, mrkev a cibuli na kolečka, oloupaný stroužek česneku rozčtvrtíme.

2

Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a pórek, osmahneme, poté přidáme ještě celer, mrkev a česnek a vše orestujeme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Kuchyňsky připravené slávky uvaříme ve vývaru, až se otevřou, hrncem během varu občas lehce potřeseme. Mušle vyjmeme, zavřené vyhodíme, otevřené rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept