Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25158

Ingredience

200 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
10 g Kari koření
150 g Mrkev kořen
2 kg Mušle slávky
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
400 ml Víno bílé
200 g Zakysaná smetana
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 119kJ
9% Sacharidy 33 g
157% Tuky 118 g
100% Sodík 2 g
111% Bílkoviny 62 g

Ragú ze slávek postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci ohřejeme olej, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, slávky, vše zalijeme vínem. Přikryté podusíme asi 8 minut při vyšší teplotě, pak vyjmeme maso z lastur, zavřené slávky vyhodíme. Maso dáme stranou. Vývar procedíme do menšího hrnce, vmícháme smetanu a kari, 3 minuty provaříme. Okořeníme solí, pepřem, citronovou šťávou. Očištěný řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky a vmícháme do omáčky. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev, všechno při vysoké teplotě prudce 5 minut povaříme. Přidáme slávky a prohřejeme, dochutíme citrónovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept