Recept

Kapustové rolády s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25162

Ingredience

1 polévková lžíce Estragon
1 ks Kapusta hlávková
1 polévková lžíce Kari koření
50 g Kedlubna
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 ks Mango
50 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Noilly Prat
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Pórek
18 ks Scampi
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Víno portské
125 ml Vývar rybí
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 469kJ
13% Sacharidy 48 g
59% Tuky 44 g
11% Sodík 211 mg
23% Bílkoviny 13 g

Kapustové rolády s krevetami postup přípravy receptu:

1

Scampi vyloupeme z krunýřů, u čtyř kousků ponecháme ocasní ploutve. Tmavé střívko odstraníme, scampi důkladně omyjeme. Mimo 4 scampi s ocasní ploutví rozkrájíme ostatní na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme estragon.

2

Pokrájenou zeleninu blanšírujeme v osolené vodě cca minutu, poté propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Po okapání ji promícháme s nakrájenými scampi. Kapustové listy 2 minuty blanšírujeme v horké vodě, poté propláchneme ve studené vodě.

3

Kapustové listy osolíme, následně obložíme směsí scampi a zeleniny. Kapustové listy zavineme jako rolády, potřeme tekutým máslem a dusíme v páře přibližně 10 minut.

4

Mango i šaltoku podusíme na polovičním množství másla. Zaprášíme kari kořením, podlijeme vermutem Noilly Prat a portským vínem. Svaříme na polovinu, přimícháme rybí vývar a necháme trochu vyvařit. Přidáme smetanu a opět zredukujeme.

5

Omáčku rozmixujeme a pyré rozmícháme se zbytkem másla. Osolíme, opepříme, dochutíme limetkovou šťávou. Scampi s ploutvemi smažíme dvě minuty na olivovém oleji. Kapustové rolády podáváme na omáčce, ozdobené osmaženými scampi.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept