Králičí paštika se sušenými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí paštika se sušenými švestkami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 25164 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
příloha | |
---|---|
400 g | Kompot ananasový |
mleté směs | |
2 ks | Česnek |
500 g | Králičí maso |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
10 ks | Švestky sušené |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřový bok |
1,3 dl | Víno červené |
marináda | |
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 ml | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
Králičí paštika se sušenými švestkami | |
200 g | Králík hřbet |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 349g |
---|---|
Cholesterol | 176,1mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 76g |
Vitamín A | 86,2mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot ananasový, Česnek, Králičí maso, Sůl, Švestky sušené, Vejce slepičí, Vepřový bok, Víno červené, Bobkový list, Česnek, Cibule, Tymián sušený, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Mrkev kořen, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králík hřbet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Králičí paštika se sušenými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme marinádu: do mísy nalijeme 2,5 dl červeného vína, |
2 | Sherry brandy, olej, přidáme očištěnou pokrájenou mrkev, očištěnou |
3 | pokrájenou cibuli, 2 pokrájené stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a tymián. |
4 | Maso z králičího hřbetu (200g) pokrájíme na plátky, které potřeme olejem, osolíme a ponoříme je do marinády. |
5 | Králičí maso a vepřový bůček omyjeme a jemně pomeleme na masovém strojku. Mleté maso v míse smícháme s vejcem, kořením (tymián, rozmarýn, mletý černý pepř). Dochutíme solí, prolisovaným česnekem, a vše důkladně promícháme. |
6 | Sušené švestky bez pecek opláchneme a dáme je zvlášť marinovat do 1,25 dl červeného vína. |
7 | Formu na paštiku vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, rozložíme polovinu marinovaného masa, na ni poklademe švestky, položíme druhou vrstvu marinovaného masa, navrstvíme zbývající paštiku. Konce plátků slaniny přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny. |
8 | Formu s paštikou zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou a ten dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 1 hodinu. |
9 | Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s ananasovým kompotem. |