Zaječí terina s hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí terina s hřiby
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 25172 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
mleté maso | |
---|---|
100 g | Hříbky čerstvé |
50 g | Lišky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paštikové koření |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
75 g | Sádlo syrové |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová plec |
1 dl | Víno madeira |
300 g | Zaječí maso |
obloha | |
200 g | Rybíz červený |
1 ks | Salát kadeřavý |
Zaječí terina s hřiby | |
200 g | Anglická slanina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 209,4mg |
Draslík | 991,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 92,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Sádlo syrové, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Zaječí maso, Rybíz červený, Anglická slanina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření, Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí terina s hřiby postup přípravy receptu:
1 | Omyté zaječí a vepřové maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Vepřové maso pomeleme a spojíme se zaječím masem. Přidáme čisté syrové sádlo pokrájené na malé kousky. Očištěné a omyté čerstvé hřiby a lišky pokrájíme nadrobno a přidáme je k masu. Doložíme sůl, pepř, červené víno Madeiru, vejce, paštikové koření a omytou, drobně pokrájenou petrželku. Směs dobře promícháme. |
2 | Formu na terinu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme mletou směsí. Paštiku zakryjeme plátky anglické slaniny, zakryjeme víkem a formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 175°C téměř 80 minut. |
3 | Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 10 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme obložený kadeřavým salátem a červeným rybízem. |