Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 25172

Ingredience

mleté maso
100 g Hříbky čerstvé
50 g Lišky čerstvé
0,5 kávová lžička Paštikové koření
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
75 g Sádlo syrové
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřová plec
1 dl Víno madeira
300 g Zaječí maso
obloha
200 g Rybíz červený
1 ks Salát kadeřavý
Zaječí terina s hřiby
200 g Anglická slanina

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 3 000kJ
4% Sacharidy 14 g
73% Tuky 55 g
38% Sodík 766 mg
62% Bílkoviny 35 g

Zaječí terina s hřiby postup přípravy receptu:

1

Omyté zaječí a vepřové maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Vepřové maso pomeleme a spojíme se zaječím masem. Přidáme čisté syrové sádlo pokrájené na malé kousky. Očištěné a omyté čerstvé hřiby a lišky pokrájíme nadrobno a přidáme je k masu. Doložíme sůl, pepř, červené víno Madeiru, vejce, paštikové koření a omytou, drobně pokrájenou petrželku. Směs dobře promícháme.

2

Formu na terinu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme mletou směsí. Paštiku zakryjeme plátky anglické slaniny, zakryjeme víkem a formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 175°C téměř 80 minut.

3

Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 10 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme obložený kadeřavým salátem a červeným rybízem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept