Recept

Bramborový krém s krevetou a feferonkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25175

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
1 ks Feferony
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
250 g Krevety tygří - loupané
0,5 kávová lžička Kurkuma
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
100 ml Voda pitná
800 ml Vývar slepičí
30 g Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 880kJ
6% Sacharidy 23 g
12% Tuky 9 g
36% Sodík 723 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bramborový krém s krevetou a feferonkou postup přípravy receptu:

1

Na 3 lžících oleje osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, očištěnou feferonku a trochu kurkumy. Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory a znovu krátce osmahneme. Přilijeme vývar, 100 ml vody, povaříme asi 20 minut.

2

Očištěné a omyté krevety opékáme asi 3 minuty na lžíci oleje, potom je osolíme.

3

Feferonku vyjmeme a polévku rozmixujeme. Vmícháme sezamový olej, osolíme a opepříme.

4

Nakonec do polévky vložíme krevety a každou porci ozdobíme lístky koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept