Jednoduchý recept

Kalamáry na smetaně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25183

Ingredience

50 g Cibule
800 g Kalamáry
40 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
150 g Pórek
250 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 684kJ
5% Sacharidy 18 g
25% Tuky 19 g
29% Sodík 583 mg
61% Bílkoviny 34 g

Kalamáry na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěné kalamáry nakrájíme na kousky. Oloupaný pórek a mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky.

2

Zeleninu krátce osmahneme na másle, přidáme kalamáry, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, zakryjeme a při mírné teplotě vaříme 30 minut.

3

Poté přidáme smetanu a vaříme dalších 10-15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept