Kalamáry na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalamáry na smetaně
Kalamáry na smetaně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25183 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
800 g | Kalamáry |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 503,0mg |
Draslík | 621,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 66,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 75,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kalamáry, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kalamáry na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kalamáry nakrájíme na kousky. Oloupaný pórek a mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. |
2 | Zeleninu krátce osmahneme na másle, přidáme kalamáry, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, zakryjeme a při mírné teplotě vaříme 30 minut. |
3 | Poté přidáme smetanu a vaříme dalších 10-15 minut. |