Jednoduchý recept

Jehněčí řízky s mátovým jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25192
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 plátek Chléb toastový
1 kávová lžička Citronová kůra
600 g Jehněčí maso
300 g Jogurt bílý
2 polévková lžíce Máta
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 707kJ
10% Sacharidy 35 g
48% Tuky 36 g
30% Sodík 599 mg
52% Bílkoviny 29 g

Jehněčí řízky s mátovým jogurtem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme česnek, nakrájíme ho nadrobno, smícháme s jogurtem, olivovým olejem a mátou. Vše osolíme.

2

Řízky omyjeme, osolíme, opepříme. Strouhanku dáme na talíř a přidáme rozdrobené toasty. Panádu promícháme s citronovou kůrou.

3

Do dalších talířů dáme mouku a rozšlehaná vejce. Jehněčí řízky obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance a v rozpáleném oleji je smažíme 4 minuty z každé strany.

4

Jehněčí řízky podáváme s mátovým jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept