Jednoduchý recept

Vídeňský hovězí guláš

  • Rakousko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Vídeňský hovězí guláš 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 252

Ingredience

600 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
1 g Kmín celý
1 g Majoránka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Ocet kvasný lihový
20 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
70 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
200 g Tuk
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 443kJ
3% Sacharidy 11 g
34% Tuky 26 g
63% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Vídeňský hovězí guláš postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova v horkém tuku. Přidáme mletou papriku a v základu osmahneme nakrájené maso, osolíme je, podlijeme, opepříme, přidáme drcený kmín a zastříkneme octem. Pod poklicí zvolna dusíme. Během dušení mícháme a podle potřeby doléváme.

3

Když je maso částečně měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, podlijeme tekutinou, přidáme majoránku a rajčatový protlak, rozmícháme a za občasného promíchání dusíme doměkka.

4

Měkké maso vyjmeme a šťávu procedíme na maso přes hustý cedník, dochutíme a ještě krátce povaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vídeňský hovězí guláš
Vídeňský hovězí guláš je vynikající, opravdu vynikající recept, který budu vařit častěji. Povedl se mi hned na první pokus, syn snědl plný talíř a stejně tak manžel, který ještě předtím měl polévku a hovězí maso na špejli s bramborem. Až tak nám všem chutnal. Určitě si ho připravte, protože jedna porce bude pro každého z vás málo. Dáváme plné hodnocení a autorovi receptu za něj děkujeme blink.
 
Luci69
Vídeňský hovězí guláš
Můžu s díky jen pokračovat. Byl opravdu moc dobrý, klasika co nikdy neomrzí. A nejlepší je uležený. Díky

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept