Recept

Pečené marinované jehněčí kotlety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25202

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Jehněčí kotlety
100 ml Martell cognac
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Provensálské koření
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 389kJ
0% Sacharidy 1 g
52% Tuky 39 g
9% Sodík 177 mg
66% Bílkoviny 37 g

Pečené marinované jehněčí kotlety postup přípravy receptu:

1

Na přípravu marinády smícháme olej, citronovou šťávu, koňak, sůl, pepř, česnek a provensálské koření. Jehněčí kotlety naložíme do marinády a dáme na 5 hodin do chladničky. Během marinování kotlety několikrát obrátíme.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kotlety vyjmeme z marinády, položíme do pekáče a pečeme 15 minut.

3

Během pečení kotlety potíráme marinádou. Potom rozpálíme gril a jehněčí kotlety ještě grilujeme za občasného potírání marinádou dalších 5 minut z každé strany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept