Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25203

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
200 g Krevety tygří - loupané
1 kg Mušle slávky
50 ml Olej olivový
200 g Olihně
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
5 g Sůl
1 stroužek Česnek
200 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 507kJ
14% Sacharidy 52 g
27% Tuky 21 g
63% Sodík 1 g
99% Bílkoviny 56 g

Špagety s plody moře postup přípravy receptu:

1

Mušle i krevety kuchyňsky připravíme, olihně nakrájíme na tenké kroužky. Ve velkém hrnci zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme mušle. Přikryté dusíme asi 5-8 minut, hrncem občas potřeseme, aby se mušle otevřely. Špagety uvaříme „al dente" podle návodu. Mezitím zahřejeme ve velké pánvi zbývající olej, osmahneme na něm nadrobno nasekaný česnek, přidáme plody moře a na mírném ohni necháme 4-5 minut opékat. Omáčku zakapeme citrónovou šťávou a posypeme petrželí. Špagety scedíme a přidáme do pánve k plodům moře. Dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept