Špagety s chutí moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s chutí moře
Špagety s chutí moře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25213 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
150 g | Kalamáry |
50 g | Karotka |
200 g | Krevety tygří - loupané |
30 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mušle slávky |
200 g | Mušle v nálevu |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Spaghettini |
150 g | Treska aljašská |
150 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
60 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 218,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kalamáry, Karotka, Mušle slávky, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mušle v nálevu, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špagety s chutí moře postup přípravy receptu:
1 | V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou karotku a vše při střední teplotě restujeme asi 10 minut, až je zelenina lehce zlatavá. |
2 | Vmícháme prolisovaný česnek, rajčata, bílé víno a cukr a přivedeme k varu. Při mírné teplotě necháme 30 minut vařit a občas omáčku zamícháme. |
3 | Slávky, krevety a kalamáry kuchyňsky připravíme. Ve velkém hrnci zahřejeme bílé víno, vývar a prolisovaný česnek. Přidáme slávky a přikryté poklicí vaříme zprudka 5 minut. Poté mušle slijeme, vývar uchováme, zavřené mušle vybereme a vyhodíme. |
4 | Špagety uvaříme „al dente“ podle návodu, slijeme a necháme v teple. Na pánvi rozpustíme máslo, po částech na něm osmahneme kroužky kalamárů, ryby a velké krevety, vždy asi 2 minuty. Pánev odstavíme, vývar z mušlí, mušle, kalamáry, ryby, krevety, petržel a konzervované mušle přidáme do rajčatové omáčky a za stálého míchání prohřejeme. Promícháme se špagetami a ihned podáváme. |