Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25213

Ingredience

60 g Cibule
150 g Kalamáry
50 g Karotka
200 g Krevety tygří - loupané
400 g Mušle slávky
200 g Mušle v nálevu
30 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
5 g Sůl
150 g Treska aljašská
400 g Těstoviny Spaghettini
5 l Voda pitná
150 ml Víno bílé
60 ml Vývar rybí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 840 kcal
Kilojoule 3 513kJ
25% Sacharidy 90 g
32% Tuky 24 g
84% Sodík 2 g
112% Bílkoviny 63 g

Špagety s chutí moře postup přípravy receptu:

1

V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou karotku a vše při střední teplotě restujeme asi 10 minut, až je zelenina lehce zlatavá.

2

Vmícháme prolisovaný česnek, rajčata, bílé víno a cukr a přivedeme k varu. Při mírné teplotě necháme 30 minut vařit a občas omáčku zamícháme.

3

Slávky, krevety a kalamáry kuchyňsky připravíme. Ve velkém hrnci zahřejeme bílé víno, vývar a prolisovaný česnek. Přidáme slávky a přikryté poklicí vaříme zprudka 5 minut. Poté mušle slijeme, vývar uchováme, zavřené mušle vybereme a vyhodíme.

4

Špagety uvaříme „al dente“ podle návodu, slijeme a necháme v teple. Na pánvi rozpustíme máslo, po částech na něm osmahneme kroužky kalamárů, ryby a velké krevety, vždy asi 2 minuty. Pánev odstavíme, vývar z mušlí, mušle, kalamáry, ryby, krevety, petržel a konzervované mušle přidáme do rajčatové omáčky a za stálého míchání prohřejeme. Promícháme se špagetami a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept