Recept

Pafoské pastitsio s bramborami

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 25214

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
100 g Máslo čerstvé
1 dl Olej rostlinný
4 g Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
300 g Sýr balkánský
6 g Sůl
500 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 360kJ
4% Sacharidy 14 g
32% Tuky 24 g
26% Sodík 524 mg
26% Bílkoviny 15 g

Pafoské pastitsio s bramborami postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme brambory ve slupce. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli nadrobno, smícháme s mletým masem a lehce osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme rozmixovaná rajčata. Vychladlé brambory oloupeme, rozmačkáme nebo pomeleme, dáme do mísy. Přidáme strouhaný sýr. Bramborovou hmotu rozdělíme na dvě poloviny, první dáme na dno máslem vymazaného většího pekáče, pokryjeme vrstvou masové směsi, navrch dáme druhou polovinu bramborové hmoty. Rozšleháme vejce, kterým potřeme povrh masového koláče. Pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept