Jednoduchý recept

Telecí ledviny flabé

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 25221

Ingredience

1 ks Cibule
5 g Hořčice
2 g Kari koření
3 dl Martell cognac
100 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
6 g Sůl
500 g Telecí ledviny
3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 052kJ
2% Sacharidy 8 g
55% Tuky 42 g
40% Sodík 809 mg
38% Bílkoviny 21 g

Telecí ledviny flabé postup přípravy receptu:

1

Očistíme ledvinky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na rozpuštěném másle v hlubší pánvi. Ihned zalijeme koňakem, poté ledvinky vyjmeme a udržujeme teplé.

2

V pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari, hořčici, důkladně promícháme a zalijeme vínem. Povaříme na mírném ohni asi 15 minut, přidáme šlehačku a povaříme ještě 2 minuty. Do hotové omáčky vrátíme ledvinky a hned servírujeme.

Poznámka

Podáváme například s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept