Nákyp z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z tresky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25227 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
350 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule |
10 g | Garam masala |
10 g | Hořčice Dijonská |
30 g | Kopr čerstvý |
60 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
75 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
700 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 94,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 629,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Kopr čerstvý, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nákyp z tresky postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme 30 g másla, dozlatova na něm opečeme na tenké plátky nakrájené a oloupané brambory, vyjmeme a necháme stranou. Do pánve přidáme dalších 30 g másla, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hořčici, garam masalu, lžíci kopru a strouhanku, vše za stálého míchání asi 1-2 minuty opékáme. |
2 | Zapékací formu vymažeme máslem, na dno položíme polovinu opečených brambor, na ně porce ryby a nahoru opět brambory. Horní vrstvu brambor osolíme a opepříme, navrch rozdělíme směs z pánve, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20-25 minut. Rozdělíme na předehřáté talíře, ozdobíme nasekaným koprem a ihned podáváme. |