Recept

Chobotnice na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25228

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Chobotnice
200 g Cibulka jarní
80 ml Ocet vinný červený
40 ml Olej olivový
5 g Oregano sušené
5 g Pepř černý mletý
40 g Rajčata
5 g Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 523kJ
4% Sacharidy 13 g
17% Tuky 13 g
54% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Chobotnice na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Chobotničky kuchyňsky připravíme, vložíme do velkého hrnce a ve vlastní šťávě prudce 15-20 minut vaříme. Přidáme olej a cibulky, promícháme, přidáme ocet, víno, oloupané a nadrobno nakrájené rajče, bobkový list, oregano,sůl, 250 ml vody a 1/2 lžičky drceného černého pepře, uvedeme do varu. Poté příkon tepla zmírníme a pomalu vaříme 1,5-2 hodiny. Není-li maso dost měkké, necháme ještě lehce potopené krátce vařit. Tekutina by se měla zredukovat tak, aby byly chobotničky zakryté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept