Recept

Oříškové perníčky v tmavé i bílé čokoládě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 25234

Ingredience

60 g Citronová kůra
200 g Cukr moučkový
80 g Hrozinky
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
2 kávová lžička Kakao - prášek
0,5 kávová lžička Kardamom
100 g Mandle
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
120 g Čokoláda bílá
120 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 57 kcal
Kilojoule 237kJ
2% Sacharidy 8 g
3% Tuky 2 g
0% Sodík 7 mg
2% Bílkoviny 1 g

Oříškové perníčky v tmavé i bílé čokoládě postup přípravy receptu:

1

Ušleháme vejce a cukr a necháme je rozpustit ve vodní lázni. Pak je šleháme další dvě minuty. Smícháme mouku, kakao, mletou skořici, mletý kardamom, mletý hřebíček a nastrouhaný oříšek. Přidáme je k vaječné směsi i s mletými mandlemi, hrozinkami a nakrájenou citronovou kůrou. Vše důkladně promícháme, vytvoříme těsto a to rozdělíme přibližně na šedesát kousků ve tvaru sušenek na plechy s pečícím papírem.

2

Sušenky pečeme asi dvacet minut dozlatova, pak necháme vychladnout. Bílou i tmavou čokoládu zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Polovinu vychladlých sušenek obalíme v tmavé čokoládě, polovinu v bílé. Necháme vychladnout na mřížce a pak podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept