Pizza s tuňákem a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s tuňákem a špenátem
Pizza s tuňákem a špenátem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25248 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Bazalka |
120 g | Cibule |
25 g | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej olivový |
100 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1000 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
200 g | Tuňák obecný |
430 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 26,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Cukr krupice, Droždí, Oříšky piniové, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Tuňák obecný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pizza s tuňákem a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbytkem vody, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
6 | Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou. |
7 | Mezitím připravíme náplň. Špenát krátce spaříme a osolíme, necháme okapat a nahrubo překrájíme. Na 4 lžících oleje zesklovatíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme špenát, ochutíme solí a pepřem. Touto směsí poklademe vykynuté těsto, rozdělíme na něj tuňáka, na proužky nakrájenou bazalku a ochutíme solí a pepřem. Vše posypeme parmezánem a piniovými oříšky, pokapeme zbývajícím olejem. Pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 250 °C. |