Omeleta s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s uzeným lososem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25251 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cuketa |
10 g | Kopr čerstvý |
200 g | Losos uzený |
50 ml | Mléko polotučné |
40 ml | Olej olivový |
50 g | Ořechy vlašské |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Gouda 45% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 594,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Kopr čerstvý, Losos uzený, Ořechy vlašské, Pažitka, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omeleta s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a opepříme. Bylinky nadrobno nasekáme, cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Ořechy nadrobno nasekáme. Stranou odložíme část bylinek na závěrečné zdobení. |
2 | Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme cukety, ořechy, sýr a bylinky, krátce osmahneme a zalijeme vaječnou směsí, promícháme a na mírném ohni necháme ztuhnout. Pomocí pokličky nebo druhé pánve omeletu otočíme a taktéž druhou stranu opečeme dozlatova. |
3 | Omeletu rozčtvrtíme, rozdělíme na předehřáté talíře, obložíme uzeným lososem a ozdobíme bylinkami. |