Rýnská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýnská omeleta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25254 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
100 g | Tuňák v oleji |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 581,7mg |
Draslík | 961,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 642,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýnská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Česnek, ančovičkové filety a petržel nadrobno nasekáme, tuňáka propasírujeme sítem, vejce rozšleháme v misce. Smícháme s česnekem, petrželí, ančovičkami a tuňákem, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. |
2 | V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, vlijeme na něj vaječnou směs a mícháme, až hmota začne tuhnout. Potom prudce snížíme příkon tepla, měchačkou uvolníme omeletu od okrajů pánve a pánví lehce potřeseme, aby se uvolnila i dolní strana omelety. Když je omeleta z jedné strany upečená, pomocí druhé pánve nebo pokličky ji obrátíme a na zbývajícím oleji dopečeme i po druhé straně. Rozčtvrtíme a ihned podáváme ozdobené nasekanou zelenou petrželí a osminkami citrónu. |