Taštičky s čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky s čekankou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25261 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Ančovičky konzervované |
250 g | Čekanka |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Hrozinky |
20 g | Kapary |
100 g | Máslo čerstvé |
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
120 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 216,3mg |
Draslík | 369,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Čekanka, Česnek, Hrozinky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Taštičky s čekankou postup přípravy receptu:
1 | Máslo nakrájíme na malé kousky, přidáme do misky s prosátou moukou a prsty vytvoříme drobenku. V drobence uděláme důlek, přidáme sůl a zakysanou smetanu, lžící promícháme a pak rukama propracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a necháme v chladničce 1-2 hodiny odpočinout. |
2 | Čekanku očistíme a blanšírujeme ji, zcela ponořenou, 2-3 minuty v osolené vroucí vodě. Vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky a osmahneme na olivovém oleji. Nesmí zcela změknout. Smícháme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené ančovičkové filety, proprané a okapané rozinky a čekanku. Olivy vypeckujeme a nadrobno nakrájíme, smícháme s kapary a přidáme do mísy s čekankou a dalšími přísadami. Dobře promícháme s rozšlehaným žloutkem a ochutíme solí a pepřem. Z těsta vyválíme asi 3 mm vysoký plát, vykrájíme 24 koleček o průměru asi 12 cm a na polovinu koleček klademe připravenou náplň. Okraj těchto koleček potřeme rozšlehaným bílkem, položíme na ně druhé kolečko a vidličkou okraj ozdobně přitlačujeme. Rozšleháme žloutek a potřeme jím taštičky, které ještě několikrát vidličkou propíchneme. Taštičky položíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v předehřáté troubě asi 35-40 minut při 170 °C. |