Recept

Vepřové kotlety s dipem z jablek a zázvoru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25263

Ingredience

5 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
4 ks Jablka
80 ml Ocet rýžový
3 polévková lžíce Olej olivový
160 ml Omáčka Ketjap
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Vepřové maso libové
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
2 polévková lžíce Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 778kJ
17% Sacharidy 60 g
43% Tuky 32 g
12% Sodík 233 mg
58% Bílkoviny 33 g

Vepřové kotlety s dipem z jablek a zázvoru postup přípravy receptu:

1

Kotlety zbavíme tuku, omyjeme a osušíme. Oloupeme česnek, nakrájíme nadrobno a smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy, 1 lžící zázvoru, ketjap manis, sójovou omáčkou, rýžovým octem, olivovým olejem a pepřem. Do této marinády kotlety naložíme a necháme přes noc marinovat.

2

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Ve zbytku citronové šťávy s rýžovým vínem ohřejeme cukr, ale nenecháme projít varem. Pak přidáme plátky jablek a na mírném ohni povaříme 15 minut.

3

Jablka rozmačkáme vidličkou a přidáme do dipu. Dochutíme zázvorem a cayenským pepřem.

4

Kotlety vyndáme z marinády a na horkém grilu je asi 7 minut z každé strany pečeme. Podáváme s připraveným dipem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept