Zapečené filé s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené filé s rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25271 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Hořčice |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 507,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené filé s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme je. Nakrájíme na kolečka a necháme okapat. Smetanu smícháme s hořčicí, osolíme a lehce opepříme. |
2 | Do zapékací misky, vymazané olejem, rozložíme filety a zalijeme je smetanou. Poklademe kolečky rajčat a zasypeme sýrem. Pečeme 30 minut. |