Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25279
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 ks Lilek
100 g Máslo čerstvé
2 dl Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 g Špagety, Makarony
6 g Sůl
200 g Sýr Ementál (Primátor)
500 g Telecí maso mleté
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,204 kcal
Kilojoule 5 036kJ
30% Sacharidy 109 g
83% Tuky 62 g
44% Sodík 888 mg
102% Bílkoviny 57 g
Makarony z Rhodosu

Makarony z Rhodosu postup přípravy receptu:

1

Očistíme lilek, nakrájíme na plátky a orestujeme na větší části rozpáleného oleje.

2

Na hlubší pánvi osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mleté maso, bobkový list, sůl, pepř a polovinu rajčat a povaříme asi 30 minut.

3

Mezitím uvaříme makarony dle návodu a scedíme.

4

Na máslem vymazaný pekáč naskládáme plátky lilku, na ně makarony, posypeme strouhaným sýrem a pokryjeme masovou směsí. To celé zalijeme rozmixovanou druhou polovinou rajčat a zapečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept