Cizrnová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnová polévka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25288 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 ml | Citronová šťáva |
500 g | Cizrna |
2 dl | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 46g |
Vitamín A | 94,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cizrna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnová polévka postup přípravy receptu:
1 | Necháme minimálně 12 hodin namáčet cizrnu, potom ji důkladně propláchneme. |
2 | V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme cizrnu. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni vařit asi 1 hodinu. Přidáme trochu citronové šťávy a ihned podáváme. |
Poznámka
+ 12 hodin namáčení cizrny
Cizrnová polévka je moje srdeční záležitost -