Cikánské hovězí plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánské hovězí plátky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 253 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2920 g | Brambory |
350 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Okurky nakládané |
15 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 64,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 852,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cikánské hovězí plátky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme. |
2 | Plátky po obou stranách opečeme na polovině tuku. |
3 | Polovinu cibule nakrájíme na drobno, dorůžova osmahneme na tuku po plátkách, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, podusíme a zalijeme teplou vodou. |
4 | Do základu přidáme maso a dusíme pod poklicí doměkka. |
5 | K poloměkkému masu přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory a krátce povaříme. Zahustíme zásmažkou připravenou ze zbývajícího tuku a z prosáté mouky. Za občasného promíchání dusíme doměkka, podle potřeby dosolíme. |
6 | Slaninu nakrájíme na drobno, roztavíme a dorůžova na ní osmažíme druhou polovinu cibule, kterou jsme nakrájeli na plátky. |
7 | Okurku nakrájíme na ozdobné vějířky. |
8 | Při podávání klademe do středu talíře dušené brambory, přes ně položíme plátek masa, přelijeme jej omáčkou, posypeme osmaženou cibulí se slaninou a nakonec pokrm ozdobíme okurkou. |
Poznámka