Zeleninový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový chlebíček
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25315 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
400 g | Krabí tyčinky |
20 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 224,9mg |
Draslík | 151,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krabí tyčinky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor), Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. |
2 | Do rozšlehaných vajec vmícháme na kostky nakrájené surimi, smetanu, sýr, zeleninu a dochutíme solí. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem, naplníme směsí a v troubě zapečeme asi 45 minut. Necháme vychladit. |