Jednoduchý recept

Hlávkové zelí v sherry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25332

Ingredience

100 g Cibulka jarní
40 g Máslo čerstvé
5 g Pepř bílý
80 ml Sherry brandy
40 g Slunečnice - semena
250 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
5 g Worcester (worcesterská omáčka)
600 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 343kJ
6% Sacharidy 22 g
28% Tuky 21 g
26% Sodík 529 mg
12% Bílkoviny 7 g

Hlávkové zelí v sherry postup přípravy receptu:

1

Zelí na jemno nakrájíme a na rozehřátém másle několik minut smažíme. Přidáme sůl, pepř a slunečnicová semena. Ještě 5 minut vaříme.

2

Osmažené zelí zalijeme smetanou, sherry, worcestrem a provaříme několik minut. Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku a necháme dojít mírným varem asi 2 minuty.

Poznámka

Podáváme s rybou vařenou v páře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept