Přepuštěné máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přepuštěné máslo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25345 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Přepuštěné máslo postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku, nejlépe se silnějším dnem, pomalu zahřejeme |
2 | máslo. Postupně odstraňujeme pěnu, která vzniká na povrchu. |
3 | Poté máslo přelijeme přes pláténko do čisté nádoby, zakryjeme a uchováme v chladu, kde vydrží několik týdnů. |
Poznámka
Je to máslo zbavené vody, snášející vyšší teploty, tudíž se nepřepaluje. Používá se na smažení, do těst, na přelití ryb a mořských plodů...