Recept

Těstoviny s mořskými plody v bylinkové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 25366

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Chilli paprička sušená
8 ks Cibulka jarní
220 g Hřebenatka
220 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
550 ml Smetana 33% (šlehačka)
40 g Sýr Gruyére
25 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
450 g Těstoviny Fusilli

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,068 kcal
Kilojoule 4 468kJ
27% Sacharidy 97 g
77% Tuky 58 g
24% Sodík 479 mg
79% Bílkoviny 44 g

Těstoviny s mořskými plody v bylinkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Ve větším kastrolu zahříváme šlehačku k bodu varu, ale nevaříme. Poté při nižší teplotě smetanu vaříme s nadrobno pokrájenými cibulkami, tymiánem a petrželkou, které jsme rovněž drobně nasekali. Zhruba po 7 minutách varu omáčku odstavíme.

2

V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce. Vlijeme k nim omáčku a oba sýry (sýr Gruyére můžeme nahradit ementálem), které jsme jemně nastrouhali. Směs dobře promícháme a necháme na teple.

3

Na pánvi na oleji zhruba 2 minuty smažíme vyloupané krevety a hřebenatky.

4

Těstoviny s omáčkou vsypeme na mísu, přidáme krevety s hřebenatkami, zdobíme posekanými bazalkovými lístky a ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept