Těstoviny s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s ricottou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25377 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
120 g | Mandle |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
220 g | Sýr Ricotta |
350 g | Těstoviny Fettuccine |
125 ml | Vývar drůbeží |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 65,4mg |
Draslík | 370,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 8,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Muškátový oříšek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Ricotta, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Fettuccine, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích odřezků, skeletů, apod. připravíme kuřecí vývar. |
2 | V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a vrátíme zpět do hrnce. K těstovinám přidáme máslo, 2 lžíce nasekané petrželové nati a dobře promícháme. |
3 | V míse smícháme sýr se smetanou a umletými mandlemi. Po malých dávkách přimícháme olej a horký vývar. Směs okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. |
4 | Těstoviny přesypeme na mísu, přelijeme omáčkou a řádně promícháme. Rozdělíme je na talíře, ozdobíme piniovými oříšky a zbylými lístky petržele. Ihned podáváme. |