Recept

Těstoviny v omáčce z dýně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25394
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

800 g Dýně
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Šalotka
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Fusilli

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 266kJ
24% Sacharidy 86 g
53% Tuky 40 g
20% Sodík 400 mg
37% Bílkoviny 21 g

Těstoviny v omáčce z dýně postup přípravy receptu:

1

Ve velkém rendlíku na másle při nízké teplotě, pod pokličkou, zhruba 30 minut dusíme drobně pokrájenou šalotku se špetkou soli. Poté přidáme dýni, kterou jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na drobné kostky. Smícháme s cibulí, okořeníme ustrouhaným muškátovým oříškem a pod poklicí na mírném plameni dusíme dalších 45 minut.

2

V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce. Asi 150 ml vody z těstovin si dáme stranou.

3

Když dýně změkne, vmícháme smetanu, posekanou petrželovou nať a 4 lžíce strouhaného parmezánu. Směs osolíme a opepříme podle chuti. Pokud se nám omáčka zdá příliš hustá, zředíme ji vodou z těstovin. Hotovou omáčku vlijeme do hrnce na těstoviny a asi 1 minutu za stálého míchání zahříváme. Ihned podáváme posypané zbylým strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept