Recept

Těstoviny s bílou omáčkou a pikantní zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25398

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice v prášku
1 polévková lžíce Kari pasta
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
20 g Maizena - kukuřičný škrob
250 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Olej rostlinný
150 g Pórek
180 g Rajčata Cherry
4 kávová lžička Sýr Parmezán
180 g Tykev
250 g Těstoviny Orecchiette

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 596kJ
19% Sacharidy 69 g
7% Tuky 6 g
6% Sodík 112 mg
27% Bílkoviny 15 g

Těstoviny s bílou omáčkou a pikantní zeleninou postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci si připravíme omáčku.

2

Do hrnce vlijeme mléko, rozšleháme v něm škrob, přidáme bobkové listy, celou menší cibuli, sušenou hořčici a zahříváme na mírném ohni za stálého šlehání, až omáčka zhoustne. Poté ji odstavíme, vyjmeme bobkové listy a cibuli a všleháme nastrouhaný parmezán. Omáčku odložíme a občas ji promícháme, abychom zabránili tvoření škraloupu.

3

V dalším velkém hrnci přivedeme vodu k varu a vsypeme pórek nakrájený na 2 cm plátky. Po 2 minutách přidáme tykev, kterou jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na drobné kostky a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu scedíme.

4

Do velké mísy dáme kari pastu a olej, přidáme pórek s tykví a řádně promícháme. Poté pórek s tykví rozprostřeme na pečící papír na plechu (můžeme použít teflonový plech) a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut, až zelenina zezlátne. Přidáme rajčata a pečeme ještě 5 minut.

5

V mezičase uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme je a odložíme.

6

Do velkého hrnce přelijeme omáčku a na mírném plameni ji zahříváme. Přimícháme pečenou zeleninu, posekaný koriandr, okapané těstoviny a vše řádně promícháme. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept