Těstoviny s bílou omáčkou a pikantní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s bílou omáčkou a pikantní zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25398 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
1 polévková lžíce | Kari pasta |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
20 g | Maizena - kukuřičný škrob |
250 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
150 g | Pórek |
180 g | Rajčata Cherry |
4 kávová lžička | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Orecchiette |
180 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 10,3mg |
Draslík | 372,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Sýr Parmezán, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Kari pasta, Maizena - kukuřičný škrob, Mléko polotučné, Pórek, Rajčata Cherry, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s bílou omáčkou a pikantní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci si připravíme omáčku. |
2 | Do hrnce vlijeme mléko, rozšleháme v něm škrob, přidáme bobkové listy, celou menší cibuli, sušenou hořčici a zahříváme na mírném ohni za stálého šlehání, až omáčka zhoustne. Poté ji odstavíme, vyjmeme bobkové listy a cibuli a všleháme nastrouhaný parmezán. Omáčku odložíme a občas ji promícháme, abychom zabránili tvoření škraloupu. |
3 | V dalším velkém hrnci přivedeme vodu k varu a vsypeme pórek nakrájený na 2 cm plátky. Po 2 minutách přidáme tykev, kterou jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na drobné kostky a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu scedíme. |
4 | Do velké mísy dáme kari pastu a olej, přidáme pórek s tykví a řádně promícháme. Poté pórek s tykví rozprostřeme na pečící papír na plechu (můžeme použít teflonový plech) a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut, až zelenina zezlátne. Přidáme rajčata a pečeme ještě 5 minut. |
5 | V mezičase uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme je a odložíme. |
6 | Do velkého hrnce přelijeme omáčku a na mírném plameni ji zahříváme. Přimícháme pečenou zeleninu, posekaný koriandr, okapané těstoviny a vše řádně promícháme. Ihned podáváme. |