Domácí majonéza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí majonéza
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25402 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
250 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 424kJ
0% Sacharidy 1 g
86% Tuky 65 g
24% Sodík 489 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 24,0mg |
Vláknina | 662,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 25,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Domácí majonéza postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme žloutek, sůl, pepř a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej, dokud směs nezačne houstnout. Poté přiléváme olej rychleji, až vyšleháme hustou majonézu. |